Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

NV Charts

Een zorgeloze reis met NV Charts waterkaarten

NV Charts produceert al meer dan 40 jaar kaarten van de Europese wateren, Middellandse zee, Baltische zee, Bahama’s en het Caribisch gebied. In dit blog vertellen we wat de voordelen zijn van deze zogenoemde atlassen en welke exemplaren bij ons verkrijgbaar zijn.

Te gebruiken als atlas

Wat de papieren kaarten van NV Charts bijzonder maakt is dat je ze kan gebruiken als een atlas. Sla de atlas simpelweg open op de pagina met de kaart die je nodig hebt en berg het na gebruik weer op in de plastic hoes. De kaarten hebben bovendien een gebruiksvriendelijk formaat (30 x 42 cm).

NV Charts atlas

Ideaal als back-up

Het is slim om altijd een papieren kaart achter de hand te hebben, zeker als je op druk of groot open water gaat varen. Mocht de elektronische apparatuur aan boord je in de steek laten door bijvoorbeeld stroomuitval, heb je toch informatie over de omgeving.

Duidelijk en overzichtelijk

De kaarten van NV Charts zijn ontworpen met het oog op de eisen van de zeiler. De kleuren van de dieptelijnen zijn makkelijk te onderscheiden. Zoals turquoise voor koraalriffen, rood voor de 2 meter lijn en blauw voor de 5 meter gebieden. Daarnaast helpen de goed gemarkeerde rivieren, steden en straten om een duidelijk overzicht te geven van de kustfaciliteiten. Ook ankerplaatsen zijn goed te herkennen dankzij de landcontouren-markeringen.

Gedetailleerde zeekaarten

De zeekaarten bevatten gedetailleerde informatie en zijn met lokale kennis ontworpen. Dit maakt ze ideaal voor zeilers die bijvoorbeeld van de Nederlandse wateren naar Kattegat en Skagerrak richting Noorwegen varen. Met een aantal kaarten is de reis te plannen en heb je een goed overzicht.

Volledige informatie

NV Charts kaarten zijn naast de gebruikelijke informatie voorzien van waterstanden, stromen, brugtijden- en hoogtes.

GPS-compatibele navigatiesoftware

Een NV Charts atlas wordt geleverd met een cd, welke GPS-compatibele navigatiesoftware bevat. Hiermee kan je jouw pc eenvoudig omtoveren tot kaartplotter. Je hoeft alleen maar een verbinding tot stand te brengen tussen je GPS en computer.

Gratis navigatie app

NV Charts heeft een intuïtieve webapp en mobiele app ontwikkeld met de nieuwste kaartgegevens. Onder meer havens, ankerplaatsen en bezienswaardigheden worden direct online weergegeven. Je kan zelf ook informatie toevoegen en bijvoorbeeld je favoriete havens delen. De webapp is toegankelijk via de browser en de mobiele app maakt het mogelijk om digitaal via je smartphone of tablet te navigeren. Ideaal voor het plannen van een reis of het verkennen van nieuw zeegebied. Ook is het handig als online havengids en om te gebruiken in combinatie met de papieren kaart. Bij aanschaf van een NV Charts atlas ontvang je een code die toegang geeft tot de apps en digitale versie van de kaart.

NV Charts app

NV Charts online kaart

Ons aanbod

In onze (online) watersportwinkel vind je gedetailleerde atlassen voor Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

NV Charts Nederland

NV Charts UK

NV Charts Frankrijk

NV Charts Duitsland

NV Charts kopen?

Bezoek dan onze webshop of watersportzaak in Rotterdam! Mocht je vragen hebben of advies willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! In de megastore staat ook altijd iemand klaar om te helpen.