Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Ronstan blokken

Ronstan is een van de grootste producenten van kwalitatief hoogwaardige blokken en katrollen voor zeilboten. De producten voldoen aan de hoogste eisen en zijn geliefd bij zowel tour- als wedstrijdzeilers. Het van oorsprong Australische merk is een begrip in de wereldwijde maritieme industrie en biedt voor elk schip en doel een passende oplossing. Op deze pagina vind je ons aanbod aan Ronstan blokken.

Lees meer
39 resultaten (1-39)
Sorteren op:

Ronstan Core

Ronstan Core blokken worden voornamelijk gebruikt op kielboten en grotere zeiljachten. Ze zijn voorzien van het unieke ‘dual stage bearing system’; Bij weinig kracht draait de schijf op zijn soepele kogellagering en bij hoge belastingen neemt de hoog gepolijst glijlager de krachten over. Hierdoor is de werkbelasting extreem hoog en de minimale weerstand laag. Daarnaast zorgen de kwalitatief hoogwaardige aluminium wangen en roestvrijstalen bevestigingen voor duurzaamheid.

Ronstan Orbit

Ronstan Orbit blokken zijn ook uitgerust met het ‘dual stage bearing system’ en hebben de hoogste sterkte-gewichtsverhouding. Het wrijvingsverlies is minimaal, vooral bij het werken met hoge belastingen. Bovendien zijn deze katrollen dankzij het eenvoudige, functionele ontwerp gemakkelijk te onderhouden. De Orbit-serie wordt veel gebruikt door wedstrijdzeilers.

Ronstan Utility

De Ronstan Utility-serie is ontwikkeld voor allround toepassingen en weinig onderhoud. De Serie 15 blokken zijn sterk en eenvoudig en voorzien van rvs-kogellagers voor minimale weerstand en een hoge werkbelasting. De 40mm en 50mm blokken hebben een witte Acetal schijf en glij-lagering. Ronstan Utility blokken zijn een goede keuze voor recreatieve zeilers.

Hulp bij het kopen van het juiste Ronstan blok?

Bij het selecteren van de juiste Ronstan katrol zijn er een aantal eigenschappen waarop je moet letten. Denk aan aspecten als de werkbelasting, breeksterkte, lijndiameter, schijfgrootte, hoeveelheid schijven en de bevestiging van het blok. Met de informatie in ons blogitem Welke Ronstan katrol moet ik kiezen? helpen we je het juiste blok te selecteren. Natuurlijk kan je ook altijd contact met ons opnemen of langskomen bij de megastore voor persoonlijk advies.