Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

BESTO reddingsvest

Het perfecte BESTO reddingsvest

Varen en watersport staan voor avontuur en genieten. Wij willen dat je onbezorgd je hobby kunt uitvoeren en de juiste materialen aan boord hebt. Een essentieel item voor veiligheid op en rond het water is een goed reddingsvest.

We hebben bij KOK watersport een groot assortiment BESTO reddingsvesten. In dit blog bespreken we alle belangrijke aspecten van deze eersteklas producten, zodat je weet welk vest geschikt is voor jou.

BESTO reddingsvesten     

BESTO ontwikkelt al meer dan 85 jaar superieure reddingsmiddelen voor watersport en scheepvaart. Reddingsvesten zijn ontwikkeld om verdrinking te voorkomen, ook als iemand bewusteloos is. Ze zorgen ervoor dat de persoon die in het water terechtkomt op de rug wordt gedraaid, zodat mond en neus boven water blijven.

Alle vesten uit de BESTO range zijn goedgekeurd volgens de laatste Europese normen en eisen en dragen allemaal de CE markering. Deze markering geeft aan dat het betreffende product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Tevens worden alle BESTO vesten gekeurd door TNO Holland, Fleetwood Testing Laboratory UK, Nederlandse Scheepvaart Inspectie, Bureau Veritas en Force Technology.

ANWB over reddingsvesten

ANBW testte voor de reddingsvestentest 2016 een groot aantal vesten. De conclusie: een mooie hoofdrol voor BESTO. Het merk scoort met drie vesten uitstekend. De Besto 165N Comfort fit werd zelfs Testwinnaar én kreeg het predicaat ‘Voordelige keus’.

ANWB: “Mooi om te zien hoe dit merk een hele lijn goed voor elkaar heeft en ook op alle details van het reddingvest punten pakt. Goed presteren, betaalbaar, comfortabel, de juiste gebruiksaanwijzingen en instructies, het is een applausje waard.”

Type reddingsvesten van BESTO

Je kunt reddingsvesten onderscheiden op basis van het gebruikte materiaal (vaststof of gasvulling) en het drijfvermogen. Uiteraard zijn er daarnaast verschillende modellen met eventuele extra accessoires.

Schuimgevulde / vaststof reddingsvesten zijn gevuld met een speciaal schuim dat zorgt voor drijfvermogen en vaak feloranje van kleur. Dit type reddingsvest is ideaal voor baby’s en jonge kinderen (tot 7 jaar) en voor personen die regelmatig te water raken, zoals windsurfers en waterskiers. Het nadeel van dit type vest is de verminderde bewegingsvrijheid door het stijve materiaal en de omvang.

De automatische reddingsvesten van BESTO in ons assortiment hebben een volautomatisch opblaasmechanisme en kunnen ook handbediend worden. Een volautomatisch vest is uitgerust met een smeltcapsule die oplost in het water waardoor de slagpin door het CO2 patroon slaat en het vest zich opblaast.

Welk BESTO reddingsvest is geschikt voor mij?

Wat het beste reddingsvest is, is afhankelijk van je eigen situatie, het gebruik en de verwachte omstandigheden.

BESTO reddingsvesten voor baby’s en kinderen

Reddingsvest kinderen

Voor een baby of een kind onder 7 jaar is een vaststof reddingsvest in de meeste gevallen aan te raden. Veel jonge kinderen begrijpen het mechanische van een automatisch reddingsvest niet. Als ze aan de onderdelen zitten, kan dit de werking van het vest beperken.

Voor oudere kinderen die actief meevaren is een automatisch reddingsvest fijner. Deze vesten bieden een grotere bewegingsvrijheid.

BESTO reddingsvesten voor volwassenen

Draag je het reddingsvest een korte tijd en heb je niet veel bewegingsvrijheid nodig? Dan kan een vaststof vest prima voldoen. Ben je veel in beweging en draag je het reddingsvest de hele dag? Kies dan voor een automatisch reddingsvest vanwege het comfort.

Naast het materiaal is het vereiste drijfvermogen belangrijk bij je keuze voor een reddingsvest. In onderstaande tabel vind je de criteria.

EN-normen en drijfvermogen

Besto reddingsvest 50 newton

EN 393: 50 Newton drijfvermogen

Dit is een drijfhulp en alleen geschikt voor ervaren zwemmers in beschut water. Een reddingsvest met dit drijfvermogen is niet veilig bij bewusteloosheid.

Besto reddingsvest 100 newton

EN 395: 100 Newton drijfvermogen

Dit reddingsvest is geschikt voor beschut- en binnenwateren voor kinderen en volwassenen die kunnen zwemmen. Afhankelijk van de kleding is dit vest beperkt veilig bij bewusteloosheid.

Besto reddingsvest 150 newton

EN 396: 150 Newton drijfvermogen

Dit is een reddingsvest voor kinderen en volwassenen die zowel niet als wel kunnen zwemmen. Bij dragen van zware waterdichte kleding is dit vest beperkt veilig bij bewusteloosheid.

Besto reddingsvest 275 newton

EN 399: 275 Newton drijfvermogen

Dit is een reddingsvest voor kinderen en volwassenen die zowel niet als wel kunnen zwemmen. Ook voor niet zwemmers op open zee met zware waterdichte kleding is dit vest geschikt en volledig veilig bij bewusteloosheid.

Let op: Reddingsvesten hebben soms een afwijkende Newton aanduiding. Alle vesten tussen 100 en 149N vallen binnen de categorie 100 Newton. Alle vesten tussen 150 en 274N vallen binnen de categorie 150 Newton. Alle vesten met 275 of hoger vallen in de 275 Newton categorie.

Nieuwe BESTO reddingsvesten in onze watersportwinkel

Bij KOK watersport bieden we vesten van het merk BESTO in alle categorieën. Onze nieuwste aanwinsten zijn:

Besto 165N

Een volautomatisch reddingsvest (ook handbediend mogelijk) met een fijne pasvorm door de zachte hoes en kraag.

Besto 165N Comfort fit

De Comfort Fit reddingsvesten hebben een nieuw ergonomisch design. Door de toepassing van zeer soepele stof en het lichte gewicht draagt dit reddingsvest uiterst comfortabel. Ze zijn dan ook niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot winnaar.

Besto 300N vesten

deze reddingsvesten zijn geschikt voor de meest extreme omstandigheden en zijn binnenkort in onze webshop verkrijgbaar.

Buiten de personenvesten heeft Besto ook reddingsvesten voor honden in diverse maten

Tips voor onderhoud

Schuimgevulde reddingsvesten moeten afgespoeld worden met zoetwater en volledig drogen voordat je ze opvouwt en opbergt. Leg ze niet op of dicht bij een warmtebron

Automatische reddingsvesten bezitten smeltcapsules en CO2 patronen. Controleer deze altijd voor gebruik. Het is handig om reservepatronen aan boord te hebben. De CO2 patronen moeten om de twee jaar vervangen worden en de smeltcapsule ieder jaar. Verwijder eerst het CO2 patroon, voordat je de smeltcapsule gaat vervangen.

Voor alle vesten geldt:

  • bewaar ze op een droge, donkere plek
  • verricht reparaties of veranderingen niet zelf

BESTO reddingsvest kopen?

Bij KOK watersport hebben we een uitgebreid assortiment BESTO reddingsvesten. Heeft u een vraag of wilt u een BESTO reddingsvest passen? We zien u graag in onze watersportwinkel in Rotterdam.