Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

verrekijker boot

Bynolyt verrekijkers. Welk model past het best bij mij?

De verrekijkers van Bynolyt worden veel gebruikt door watersporters en hebben zich meer dan bewezen. Het van oorsprong Nederlandse merk staat bekend om zijn kwaliteit, innovatie, gebruiksgemak én scherpe prijsstelling.

Een goede verrekijker is een handig hulpmiddel voor aan boord. Je hebt hem zo vaak nodig, dat het eigenlijk niet mag ontbreken tussen je bootaccessoires. De naam van een brug lezen, kijken of de lichten van de sluis als op groen staan of gewoon even observeren wat voor moois de natuur te bieden heeft. Ook kun je verdachte situaties beter bekijken, wat de veiligheid aan boord verhoogt.

Bynolyt heeft diverse verrekijkers voor de watersport in zijn assortiment. Met behulp van de informatie in dit blog kun je voor jou het meest geschikte model selecteren.

7x50 verrekijkers

In de watersport wordt meestal een 7x50 verrekijker gebruikt. Dit is niet voor niks; ze bieden de ideale combinatie van lichtsterkte en vergroting op het water. Met een zevenmaal vergrotende kijker kun je op een bewegende boot de verrekijker nog net stil genoeg houden voor een scherp beeld. Bij verrekijkers die meer vergroten mis je al snel scherpte. Ook wordt het gezichtsveld bij een verrekijker die meer vergroot steeds kleiner, waardoor objecten lastig te zien zijn.

Het getal 50 zegt iets over de lensgrootte. Simpel gezegd geldt; hoe groter de lens, hoe meer lichtinval en hoe helderder het beeld. De verhouding tussen de vergroting (7) en lensgrootte (50) is ideaal voor watersporters.

Hieronder gaan we dieper in op 7x50 verrekijkers van Bynolyt.

verrekijker boot

Bynolyt Searanger 3

De Bynolyt Searanger 3 is ook een waterdichte verrekijker met afstandsmeter voor optimale navigatie. Door het geïntegreerde kompas met schaalverdeling is het mogelijk om afstanden en hoogtes te berekenen van objecten. Door de ingebouwde verlichting kan het kompas ook ’s nachts worden afgelezen. Daarnaast is de verrekijker uitgerust met grote oculairs voor een extra stabiel beeld, wat handig is bij veel golfslag. De oculairs zijn, met behulp van grote instelringen, eenvoudig individueel scherp te stellen. Door middel van de aparte focusinstelling is de Bynolyt Searanger 3 vanaf 9 meter oneindig scherp. Zelfs met handschoenen aan gaat instellen gemakkelijk, ideaal voor koude omstandigheden. De multicoating op de lenzen zorgt voor een zeer helder beeld en de hydrofobische coating voorkomt dat waterdruppels het zicht belemmeren. Bovendien ligt de kijker stabiel in de hand en verhoogt de rubberen bekleding de schokbestendigheid.

Bynolyt Runner

De Bynolyt Runner is een lichte, scherp geprijsde verrekijker met goede prestaties. De kleuren worden natuurgetrouw weergegeven en de detailscherpte is uitstekend. Omdat vrijwel geen licht door reflecties verloren gaat, is deze verrekijker zeer geschikt voor in de schemering. Door het grote gezichtsveld is de Bynolyt Runner ook ideaal voor het waarnemen van objecten die snel door het beeldveld bewegen. Daarnaast zorgt de rubberen bekleding voor bescherming en extra houvast. De brede instelrol maakt de verrekijker ook met handschoenen aan makkelijk te bedienen. Bovendien is de Bynolyt Runner door de omvouwbare oculairrubbers ook goed geschikt voor brildragers.

Bynolyt 7x50 verrekijker kopen?   

In dit blog hebben we vier Bynolyt verrekijkers voor de watersport beschreven. Ben je er nog niet helemaal uit welk model je moet kiezen? Geen probleem, neem contact met ons op en we adviseren graag. Langskomen in de watersportwinkel kan natuurlijk ook.