Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Boot instrumenten

Dashboard instrumenten voor de boot

De windsnelheid, bootsnelheid en diepte van het water zijn belangrijke gegevens om regelmatig te controleren als schipper. Boot instrumenten als wind-, snelheid- en dieptemeters geven inzicht in deze data. Meters voor je boot zijn in verschillende uitvoeringen van diverse merken verkrijgbaar. Welk instrument je het best aan boord kunt hebben is afhankelijk van je wensen en boottype. In dit artikel zetten we een aantal instrumenten voor je op een rijtje met de bijhorende eigenschappen en voordelen.

Raymarine instrumenten voor gegarandeerde kwaliteit

Raymarine ontwikkelt en produceert diverse innovatie elektronicaproducten voor op de boot. Het merk staat voor kwaliteit en om dit te kunnen garanderen worden alle producten uitgebreid getest in een laboratorium en op een speciale testboot. Met Raymarine ben je dus verzekerd van de best mogelijke kwaliteit.

Raymarine heeft een ruim aanbod aan boot instrumenten voor alle nodige data. Hieronder bespreken we de verschillende series.  

i40 serie: compacte snelheids-, diepte-, wind- en Bidata displays

Het assortiment van de Raymarine i40 bestaat uit digitale snelheids-, diepte-, wind- en Bidata displays. De displays zijn compact maar krachtig, wat ze ideaal maakt voor op kleinere boten. Daarnaast zijn de instrumenten volledig te integreren met Raymarine autopiloten en navigatieapparatuur, makkelijk afleesbaar en eenvoudig te bedienen. Ook beschikken ze over een SeaTalk- en directe transduceraansluiting.

i50 serie: stijlvolle snelheids-, diepte- en tridata displays 

De Raymarine i50 serie bestaat uit digitale snelheids- en diepte displays. Voor wie liever alle gegevens van één scherm afleest, is er de tridata display. Het i50 assortiment is ontwikkeld als aanvulling op Raymarine’s multifunctionele displays (MFD’s). In combinatie met de MFD’s vormen de i50 instrumenten en strak en evenwichtig geheel op het dashboard. Net als de instrumenten uit de i40 serie, zijn de i50 displays compact en dus de perfecte oplossing voor kleine boten. Rode achtergrondverlichting en extra grote cijfers en letters zorgen zowel overdag als ’s avonds voor een eenvoudige afleesbaarheid. Andere kenmerken zijn: eenvoudig te bedienen en installeren, laag energieverbruik en een SeaTalkng-, NMEA 2000- en tranducer aansluiting.

i60 serie: veelzijdige analoge en digitale wind displays

De Raymarine i60 serie is ontwikkeld als aanvulling op alle multifunctionele displays van Raymarine. De instrumenten zijn in eerste plaats ontworpen voor zeilers en dekken daarom zowel wind- als close hauled windopties, analoog en digitaal. Dankzij de grote analoge wijzerplaten, grote toetsen, uitstekende kijkhoek en rode achtergrondverlichting zijn de displays gemakkelijk af te lezen en te bedienen. Daarnaast beschikken ze over een NMEA 2000-, directe transducer- (m.u.v. i60 close hauled) en een SeaTalkng aansluiting. Montage is gemakkelijk en het energieverbruik is laag.

i70s: multifunctionele display

De Raymarine i70s is het meest geavanceerde en veelzijdige instrument van Raymarine. Je kunt zelf instellen welke data weergegeven moet worden, welke vervolgens gemakkelijk af te lezen zijn van het heldere LCD scherm. De display beschikt onder andere over een intuïtieve Lighthouse-gebruikersinterface, AIS-herhalingsmodus en diverse netwerkmogelijkheden.

De scherp geprijsde Nasa marine instrumenten

Als je op zoek bent naar betaalbare dashboard instrumenten voor de boot, dan ben je bij het merk ‘Nasa’ aan het juiste adres. Het Nasa assortiment bestaat uit diverse diepte-, snelheids- en wind meters. Alle displays geven betrouwbare data en zijn gemakkelijk aflees- en bedienbaar. Daarnaast verbruiken de instrumenten weinig stroom en zijn ze eenvoudig te installeren. Nasa heeft ook meters in haar assortiment waarmee je meerdere gegevens tegelijkertijd van één scherm kunt aflezen, zoals de Nasa Clipper duet log snelheidsmeter en dieptemeter. Op deze display worden, zoals de naam al zegt,  zowel snelheids- en diepte gegevens weergegeven.

Een dashboard instrument voor de boot kopen?

Op basis van de informatie in dit artikel kun je bepalen welk merk en welk instrument het best bij jouw situatie past. Heb je nog vragen? Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en om advies te geven. Neem contact op via de telefoon of mail of kom langs in onze watersportwinkel.