Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Isle of Wight

Isle of Wight: een eiland voor elke watersporter

Isle of Wight is een heerlijke locatie voor de watersporter. Of je er nu komt om ontspannen een beetje rond te dobberen of om juist een actieve vakantie te houden; een leuke tijd heb je hier zeker! Je kunt er lekker gaan zeilen of over de golven vliegen met een waterscooter of motorboot.

Een bijzondere plek in het kanaal

Ter hoogte van Southampton ligt Isle of Wight: voor de zuidkust van Engeland, in het Kanaal. Het heeft een grootte van 380 m2. Wie aan dit eiland denkt, denkt aan de bijzondere vormgeving van het eiland. Niet alleen loopt er een kalksteenrug door het landschap, maar het wordt ook gekenmerkt door drie krijttorens (The Needles) die aan de westkust in de zee niet te missen zijn. Deze torens zijn wel 30 meter hoog!

Isle-of-Wight

Cowes Week en andere zeilraces

Rondom het eiland vind je voornamelijk zeilers, die hier zijn om rustig te genieten van het prachtige uitzicht op de kust. Maar niet alleen daarom, want elk jaar wordt Cowes Week georganiseerd: een wedstrijd voor zeilboten, waar veel mensen op af komen. Cowes Week is de oudste zeilrace ter wereld. Ruim 1.000 jachten doen hieraan mee, met een totale bemanning van ruim 8.500 mensen. Dat is erg indrukwekkend om te zien! Bekijk ook eens dit filmpje van vorig jaar:

Het eiland leent zich niet alleen voor Cowes Week. Er vinden per jaar namelijk nog meer grote zeilraces plaats, zoals The Round the Island Race, Fastnet Race, The Admiral’s Cup en The Commodore’s Cup. Het is zeker een aanrader om zo’n avontuur eens bij te wonen. Met de boot is het overigens ook makkelijk om snel op uiteenlopende plekken op het eiland te komen. Dat is iets waar je vast gebruik van wilt maken, want over het hele Isle of Wight is wel wat te beleven.

Overige activiteiten op Isle of Wight

Dat het hier gaat om een eiland, maakt het zeker niet saai of levenloos. In tegendeel! Het eiland is juist een bron van leven. Zo wordt er bijvoorbeeld elk jaar een festival georganiseerd: Festival of Wight. Dit is een populair en druk bezocht evenement met veel bekende artiesten en spectaculaire bezienswaardigheden, zoals een vliegtuigshow. Ook wanneer je geen festivalganger bent, hoef je je niet te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan golven op een grote golfbaan, of naar een pretpark. Je kunt ook het water op in een water zorb bal. Dit is een soort enorme strandbal waar je zelf in kunt, en zo over het water kunt lopen, rennen en glijden.

Isle-of-Wight
Verder kun je met een stoeltjeslift de berg op, zelf souvenirtjes maken van zand, kastelen bezoeken, naar botanische tuinen, naar een park met replica’s van dinosaurussen... Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Natuurlijk kun je er ook gewoon lekker eten, drinken en winkelen. Wil je echt helemaal tot rust komen? Dan kun je zelfs naar een spa.

Isle-of-Wight

Jouw ervaring

Ben jij weleens op het eiland van Wight geweest? Deel je ervaringen met ons, we zijn benieuwd hoe je het vond!