Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons
Calais

Kom tot rust in het veelzijdige Calais

Calais is een locatie die erg veelzijdig is. Van prachtige landschappen en indrukwekkende monumenten tot musea met de meest bijzondere collecties en vele activiteiten. Het is een leuke locatie, die ook voor de watersportliefhebber erg leuk is om te bezoeken!

Snel het Kanaal over

De haven van Calais is erg populair. Dat komt vooral door de ferry’s die heen en weer pendelen tussen de Franse haven en Dover, in Groot Brittannië. Het is namelijk de kortste en goedkoopste verbinding over het Kanaal. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze manier van het Kanaal oversteken het meest wordt gebruikt.

Ferry - KOK watersport

Historische monumenten en bruisende evenementen

Je kunt je in Calais vergapen aan alle bezienswaardigheden, zoals het beroemde beeld Les Bourgeois de Calais (De burgers van Calais), van beeldhouwer Rodin; het beeld dat verwijst naar de honderdjarige oorlog. Rodin maakte onder andere het beeld De Denker.
Bourgeois de Calais - KOK watersport

Calais biedt ook de mogelijkheid om bunkers en kathedralen te bezoeken, of om tot rust te komen tijdens een wandeling over het ongerepte strand aan de Opaalkust. Je kunt er zelfs ondergrondse tuinen bezoeken, onder leiding van een gids.

Nord Pas de Calais - KOK watersport
Daarentegen is er ook veel te beleven als je houdt van een levendige bestemming. Er worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd, en er is dan ook altijd wel iets te doen.

Ooit in een miniatuurhaven geweest?

Wanneer je eens een dagje iets anders wilt doen dan cultuur snuiven, is het voor jou als watersportliefhebber leuk om eens te gaan kijken bij Miniatuurhaven Eurolac. Je kunt er aan boord gaan van diverse boten (veerpondjes, sleepboten, enz.) en je mag ze ook zelf besturen, onder leiding van de kapitein. Dit is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor gezinnen met kinderen ;-). De bootjes zijn elektrisch en een vaarbewijs is niet nodig.

Eurolac - KOK watersport

Jouw ervaring!

Ben jij weleens in Calais geweest? We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen, dus deel deze met ons in de reactie onderaan dit blog of op Facebook! Dat is niet alleen leuk voor ons, maar dat is ook leuk (en nuttig!) voor mensen die overwegen er naartoe te gaan.