Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 17:00

Land’s End

Land’s End: de natuur op haar best

Als je ooit in Land’s End bent geweest, dan begrijp je waarom we dit als locatie zullen aanbevelen. Ben je er nog niet geweest? Lees dan snel verder om te weten waarom je dit een keer gezien moet hebben!

Elk seizoen een ander landschap

Land’s End is gelegen in Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. Alleen de naam klinkt al indrukwekkend: Land’s End betekent namelijk het einde van het land. Dat klopt ook wel, want het ligt direct aan de kust – waar het land ophoudt. We kunnen wel zeggen dat deze locatie onder de dagjesbezoekers topfavoriet te noemen is. Dit komt voornamelijk door de robuuste en prachtige natuur, dat per seizoen verandert. Hierdoor is het ook leuk om meerdere keren per jaar terug te keren, om de kracht van de natuur te zien. 

Bezienswaardigheden op zee

Op ongeveer 2 kilometer van de kust verwijderd, liggen de Longships. Dit zijn langwerpige rotsen in de zee. Het is werkelijk een bijzonder fenomeen om te zien hoe de rotsen de golven breken. Op één van deze rotsen staat ook een vuurtoren, die de gelijknamige naam draagt van deze groep rotsen: Longships. 
Wanneer je nog iets verder van de kust van Land’s End gaat, tref je 45 kilometer verderop de Scilly-eilanden. Dit zijn 5 bewoonde eilanden en zo’n 140 onbewoonde eilandjes.

1.400 km fietsplezier

Ben je een fietsliefhebber? Dan kun je alles goed bezichtigen tijdens een fietstocht. Overigens loopt de meest bekende fietsroute van Land’s End naar John o’ Groats, in het noordelijke gedeelte van Schotland. Dit is wel een stukje fietsen: ruim 1.400 kilometer! Je gaat dan letterlijk van “End to End”.

Land’s End Signpost

De meest bezochte toeristische trekpleister is waarschijnlijk wel de Land’s End Signpost: een wegwijzer waarop je zelf een unieke plaatsnaam kunt laten plaatsen. De wegwijzer is van een aantal fotografen, die ook de afstand berekenen naar de locatie die je op de wegwijzer wilt hebben en hier vervolgens een foto van maken met jou erbij. Zo krijg je een uniek souvenirtje met daarop een realistische wegwijzer!

Dieren verzorgen en 4D ervaringen

Land’s End is ook leuk voor kinderen. Zo is er namelijk een kinderboerderij waar zij mogen helpen om de dieren te verzorgen. Ook is er een bioscoop waar je niet alleen een film in 4D kunt kijken, maar die je ook daadwerkelijk kunt beleven. Een feest voor het hele gezin, als je de Engelse taal beheerst. 

Jouw ervaring

Wat is de mooiste, leukste of meest bijzondere locatie waar jij als watersporter bent geweest?