Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Londen-Tower-bridge-KOK-watersport

Londen: een leuke locatie voor de watersportliefhebber

De haven in het centrum van Londen, St. Katharine Dock, is misschien niet gelegen in een zonovergoten gebied, maar ligt wel in één van de meest authentieke steden ter wereld. Het is daarom zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken.

Waarom de St. Katharine Dock in Londen?

De St. Katharine Dock ligt in het centrum van de stad. Je kunt aanmeren in de haven, die vlak naast de Tower Bridge en de Tower of London ligt. Doordat je je direct in het hart van de stad bevindt, kun je direct genieten van alle toeristische trekpleisters. Het grootste gedeelte van de consumentenmarkt van Groot Brittannië bevindt zich in Londen, dus je kunt er uitgebreid shoppen. De haven zelf is van alle gemakken voorzien. Schoon water, elektriciteit, diesel en gas, drijvende douches en wc's, wasserettes en voldoende hotels dragen eraan bij dat je hier een prettig verblijf zult hebben.

Een prima locatie voor de watersporter

Wie denkt dat het in Londen te druk zal zijn om een watersport te beoefenen, wordt blij verrast. Er zijn namelijk vele mogelijkheden, waardoor er voor ieder wat wils is: roeien, kanoën, en over de rest van de Thames zijn nog meer activiteiten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zeilen, windsurfen en waterskiën. Misschien heb je weleens gehoord dat zowel de studenten van Cambridge als Oxford regelmatig roeiwedstrijden houden en over de Thames vliegen. Het is een erg leuke ervaring om hier eens te gaan kijken. Je kunt natuurlijk ook op een pondje springen om de omgeving te verkennen. londen - KOK watersport

Industrie in de Port of London

Maar er is nog een haven in deze wereldstad: de Port of London. Dit is vooral een import haven, waar meer dan 40.000 mensen werken. Het is ook niet voor niets dat deze haven inmiddels de op één na grootste haven van Groot Brittannië is (ruim 50,0 miljoen tonnage), waarmee jaarlijks een bijdrage aan de economie wordt geleverd van ruim 3 miljard pond. Deze haven is erg gericht op het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of het nu gaat om het creëren van banen, het schoonhouden van het water, of duikers de gelegenheid te bieden om onderzoek te doen voor diverse doeleinden. Ook de veiligheid van de bezoekers, bewoners en werknemers staat voorop.

Jouw ervaring in de St. Katharine Dock of de Port of Londen

Ben jij ooit in één van deze twee havens geweest? Vertel ons je ervaringen of deel je foto’s :-).