Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Lowestoft

Lowestoft voor mini breaks en lange vakanties

Lowestoft is een heerlijke locatie als je er even lekker tussenuit wilt. Of het nu een minivakantie is of gewoon een complete vakantie: je komt hier heerlijk tot rust en hoeft je tegelijkertijd geen moment te vervelen. 

De veelzijdigheid die iedereen zal aanspreken

Lowestoft is het hele jaar door de meest geliefde vakantiebestemming van Engeland. De omgeving ademt een gezellige sfeer, mede doordat het direct gelegen is aan zee aan de meest oostelijke kant van het land (North-East Suffolk). Daardoor is het vanuit IJmuiden gemakkelijk aan te varen. Met gezellige restaurantjes, bed & breakfasts en hotels is de eerste toon al gezet, maar er is nog veel meer. Er is een aangename muziek-scene, er zijn vele winkeltjes en prachtige parken. De kust wordt versierd met prachtige fonteintjes, die in combinatie met de gekleurde lichtjes doen denken aan een soort Aquanura light. Hierdoor is het een locatie die leuk is voor jong en oud, voor mensen die individueel een reis maken, maar het is ook een geslaagde bestemming voor koppels en gezinnen.

Lowestoft - KOK watersport

De talenten van Lowestoft

Een leuk weetje over Lowestoft is dat hier veel bekende mensen vandaan komen, zoals componist Benjamin Britten, oud-voetballer Terry Butcher, Olympisch kampioen en boxer Anthony Agogo, en eigenaar van de Formule 1 Bernie Ecclestone. De lijst gaat nog verder, maar het mag duidelijk zijn: er komen veel talentvolle mensen uit deze omgeving.

De unieke evenementen van Lowestoft

Culturele tripjes met rondleidingen langs historische plekken zijn overal wel te vinden, maar Lowestoft heeft zo nu en dan wat opmerkelijkere activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat er elk jaar een wereldkampioenschap duimworstelen is? Dat gebeurt dus in Lowestoft.
Lowestoft - KOK watersport

Ook het Latitude Festival vindt hier plaats. De festivals in Nederland draaien voornamelijk om muziek, maar bij dit festival kun je ook genieten van cabaret en theater. Tijdens het Latitude Festival kun je zelfs workshops volgen en niet-alledaagse modeshows bijwonen. Daarnaast is er een speciaal programma voor gezinnen, waardoor het festival ook leuk is voor kinderen. Zo kunnen zij geschminkt worden, is er een speciale cursus “DJ-ing for dads” en is er de mogelijkheid voor “Family Yoga”. Bijzonder, toch?

Lowestoft - KOK watersport

Lowestoft voor de watersportliefhebber

In Lowestoft kun je wandelen en paardrijden, maar veel leuker is het om naar een wedstrijd te gaan kijken tussen powerboats. We raden het ook aan om eens te gaan kijken bij de Bascule Bridge. De rivier mondt hier uit in de zee en op deze plek komen ook de grote schepen en boten binnen. Het is indrukwekkend om te aanschouwen, al zullen de locals hier anders over denken: de brug veroorzaakt regelmatig wat verkeersoponthoud als er een groot schip binnenkomt. Je kunt natuurlijk ook zelf lekker het water op gaan.
Lowestoft - KOK watersport

Port of Lowestoft

Zoals gezegd ligt de haven van Lowestoft direct aan zee. Hoewel de andere havens in de omgeving met eb niet zijn aan te lopen, is dat wel het geval bij deze haven van Lowestoft. De haven is daarom ook een geliefde plek voor vissers, dus vissersboten zijn er genoeg. Je kunt ook lekker bootjes kijken in de jachthaven (Lowestoft Haven Marina).
Lowestoft - KOK watersport

Deel jouw ervaring!

Ben jij weleens in Lowestoft geweest? Vertel ons dan wat je ervan vond.