Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Normandië

Normandië: een prachtige bestemming voor watersporters

Als watersportliefhebber wil je op vakantie naar een bestemming waar je lekker het water op kunt, zoals in Normandië. Normandië is een grote favoriet van toeristen. De reden van deze populariteit is dat er eigenlijk voor iedereen wel wat wils is. We nemen je dit keer mee naar de mooie Franse streek en geven je een indruk van de omgeving.

Normandië als vakantiebestemming voor de natuurliefhebber

De natuurliefhebber kan zijn geluk niet op met de mooie stranden, die bij elkaar wel 600 kilometer lang zijn. Daardoor zie je heel sterk contrasten in het landschap: steile, granieten rotswanden, maar ook krijtrotsen. Dit zorgt voor een prachtige landschappen. Daarnaast kun je genieten van de natuur in de vele schitterende tuinen, waaronder de tuinen van schilder Claude Monet.

Vakantiebestemming-watersportliefhebber-Normandie-tuinen-Monet-KOK-watersport

Normandië als vakantiebestemming voor de cultuurliefhebber

De cultuurliefhebber kan zich verheugen op bezoekjes aan architectonische kunstwerken, zoals de kathedralen, kastelen, burchten en kerken. Ook zijn er diverse interessante musea die bezocht kunnen worden. Natuurlijk kan er ook wat cultuur worden opgesnoven op de lokale marktjes, waardoor je zelf een onderdeel wordt van het heerlijke leven in Normandië.

Vakantiebestemming-watersportliefhebber-Normandie-Chateau-Kasteel-KOK-watersport

Normandië als vakantiebestemming voor de geschiedenisliefhebber

Mensen die meer houden van geschiedenis kunnen zich verdiepen in de historie van Normandië, waarvan D-day een groot onderdeel uitmaakt. Je kunt er zelf op uit trekken, maar je kunt ook meedoen aan een excursie om meer te weten te komen over de rol van Normandië in WOII. Deze week was hier een herdenking, die wereldwijd in het nieuws kwam. In Rouen is een autovrij winkelcentrum. Bijzonder aan dit stadje is niet alleen de middeleeuwse bouw, maar ook de geschiedenis van het plaatsje: hier is Jeanne d’Arc ooit op de brandstapel gegooid, omdat zij verdacht werd van hekserij en ketterij.

Normandië als vakantiebestemming voor de levensgenieter

Ben je meer een liefhebber van wat leven in de brouwerij? Dan kun je naar feesten en evenementen, die regelmatig worden georganiseerd. Ook kun je gaan eten in één van de vele gezellige restaurantjes en zo de specialiteiten proeven die deze streek te bieden heeft. En wat te denken van een excursie om te zien hoe calvados wordt gemaakt, wat één van die specialiteiten is? Natuurlijk kun je ook sportieve activiteiten ondernemen, zoals strandzeilen, paardrijden, bungeejumpen en golfen.

Vakantiebestemming-watersportliefhebber-Normandie-strandzeilen-KOK-watersport

Normandië als vakantiebestemming voor de watersportliefhebber

Normandië heeft chique badplaatsen, maar ook sfeervolle vissershavens. Vooral de havens zijn leuk om eens te bezoeken, omdat je dan direct bent verbonden met het leven daar. Maar de watersportliefhebber is toch het liefst op het water. Daarom is Normandië niet alleen interessant in de zomer, maar ook in de winter: er is namelijk een prima klimaat voor beide seizoenen. In de zomer wordt het aangenaam warm en de winters zijn er zacht. Maar dat betekent niet dat je nooit rekening hoeft te houden met de weersvoorspellingen. Het kan er soms flink stormen en regenen. Maar geen nood: het weer staat erom bekend dat het zo weer kan omslaan en je weer een stralend blauwe lucht hebt en een kalme zee. De wind komt voornamelijk uit het noorden en westen. Vooral met de boot kun je de veelzijdigheid van de kust bewonderen. Een echte aanrader dus!
Vakantiebestemming-watersport-Normandie-kust-KOK-watersport
Verder kun je op diverse plaatsen kanoën, raften, over het water vliegen op een jetski of genieten in een zwemparadijs.
Vakantiebestemming-watersportliefhebber-Normandie-jetski-KOK-watersport

Beleef Normandië direct vanuit je stoel!

Nieuwsgierig geworden naar deze vakantiebestemming? Het volgende filmpje geeft een sfeerimpressie van wat je kunt verwachten als je naar Normandië gaat.

Heb je Normandië al eens bezocht?

Ben je zelf al eens in Normandië geweest? Deel jouw ervaringen dan door hieronder een reactie achter te laten.