Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

specialist in Optimist

Optiparts: specialist in Optimist onderdelen

Menig zeiler heeft de beginselen van de sport geleerd in een eenpersoons jeugdbootje, een zogeheten Optimist. Optiparts is ‘s werelds grootste leverancier van Optimist onderdelen. We beginnen dit blog met achtergrondinformatie over de Optimist en gaan vervolgens dieper in op Optiparts en het assortiment.

Geschiedenis en beschrijving van de Optimist

De Optimist werd zo’n 50 jaar geleden bedacht door Clark Mills, in de Verenigde Staten. Kinderen hielden op straat wedstrijdjes met zelfgemaakte karretjes van zeepkisten en een zak als zeil. Omdat er veel ongelukken mee gebeurden, bedacht de vader van een van de kinderen een veiliger alternatief. Hij schakelde een scheepsbouwer in die de kist omtoverde tot een houten bootje met een zeiloppervlak van 3,5 m2. De jeugdvereniging ‘Optimist’ nam het in gebruik, vandaar de naam.

Al jarenlang leren kinderen vanaf een jaar of 7 de kneepjes van het vak in een Optimist. Omdat de boot makkelijk hanteerbaar is, niet zo snel omslaat én niet kan zinken is het ideaal voor beginnende zeilers. Bovendien is er maar plek voor één persoon, waardoor je alles zelf kan doen en snel zelfstandig leert varen.

Over Optiparts

Optiparts werd in 1990 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende specialist in Optimist onderdelen. In 2000 is onder de handelsnaam ‘Windesign’ ook een kleding- en accessoirescollectie voor dinghy zeilers geïntroduceerd. Het uitgebreide Optiparts assortiment is in meer dan 80 landen verkrijgbaar en wordt op alle grote evenementen gebruikt. Het productieteam is continu bezig om de artikelen te verbeteren, zodat ze optimaal aansluiten op de behoefte van de doelgroep. Steeds wordt daarbij het hoogste kwaliteitsniveau nagestreefd.

Het assortiment

Optiparts biedt een compleet assortiment aan onderdelen en accessoires voor de Optimist, van hangbanden en hellingkarren tot luchtzakken en lijnen. Veel producten worden gebruikt ter bescherming van de boot, zoals:  

  • Optiparts boegbumper: voorkomt schade aan de punt van de Optimist.
  • Optiparts dekzeil beschermt tegen weersinvloeden. Zeillatten laten de regen er gemakkelijk afglijden.
  • Optiparts hoekbeschermer: voorkomt schade aan de hoeken.
  • Optiparts imperiaal bescherming: beschermt de Optimist tijdens transport.  
  • Optiparts zwaard beschermkit: opvulstukken, lijm, schuurpapier en glijstrippen voor bescherming van de zwaardkast en om de speling tussen zwaard en zwaardkast te verminderen.

Optiparts afdekzeil
 

Optiparts boeg bumper
 

Het allerbelangrijkst is natuurlijk de veiligheid van de zeiler. Optiparts heeft daarom ook diverse producten ter bescherming van de gebruiker in het assortiment, zoals:

Optiparts onderdelen kopen?

Bekijk het ruime aanbod in onze watersport webshop of winkel. Voor vragen en/of advies kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze productspecialist.