Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

puerto-banu-kok-watersport

Puerto Banús, luxe bestemming onder de zon

De exclusieve jachthaven van Marbella staat bekend om luxe jachten, dure auto’s en beroemdheden die flaneren op de boulevard. Niet gek dus dat het in de top vijf staat van duurste jachthavens ter wereld. De kosten voor een ligplaats kunnen oplopen tot duizenden euro's per dag. Wij namen eens een kijkje in deze spraakmakende haven.

Veel variatie in de haven

Wat direct opvalt is de enorme variatie. De groep ‘happy few’ vult de grootste ligplaatsen en natuurlijk de parkeerplekken. Het grootste deel van de bezoekers is echter duidelijk een dagje uit en vergaapt zich aan al het moois. Dat blijkt ook wel uit de variatie van boten. Natuurlijk liggen er prachtige jachten. Sommigen zijn zelfs zo groot dat ze niet eens in de haven passen. Zoals de ‘A’, het luxe jacht van de Russische miljardair Andrei Melnichenko, die enkele honderden meters voor de haven de ankers moest laten zakken. Maar er zijn ook veel kleinere motor- en zeilboten in de haven te vinden. Kortom, het lijkt allemaal nog wel mee te vallen.
Luxe jachten in de haven van Puerto Banus

Spaans leren is als watersportliefhebber hier niet nodig

Vooral in de zomer is het een komen en gaan van met name boten die varen onder de Engelse vlag. Niet zo vreemd natuurlijk, Gibraltar is dichtbij en de Spaanse badplaats Marbella is altijd een favoriete plek geweest voor onze Europese eilandbewoners. Die plaats lijkt echter overgenomen te zijn door rijke Arabieren en Russen. Er zijn dan ook diverse winkels langs de mooie boulevard te vinden die duidelijk niet in het Spaans aangeven wat er te koop is. Gelukkig kunnen we ons ook zonder Spaans prima redden in Puerto Banús, in de haven lijkt Engels vooralsnog de voertaal. Variatie aan jachten in de haven van Puerto Banus
 

Wie komen we tegen?

De kans dat je bekendheden tegen het lijf loopt is overigens bijzonder groot. Zo hebben veel bekende internationale filmsterren en zangers zoals Antonio Banderas en Julio Iglesias er een huis in de buurt. Maar ook veel bekende Nederlanders beschikken over een optrekje in deze zonnige streek. Natuurlijk blijft het vaak gissen wie er nu allemaal rondlopen. Zo werden wij verrast door een tiental limousines die een complete familie afleverde bij een van de grootste jachten in de haven. Was het een Arabische oliesjeik? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Watersport liefhebbers in de haven van Puerto Banus
Wat we wel weten is dat het een leuke bestemming is. Voor een dagje uit als je toch in de buurt met vakantie bent, of wellicht een weekje luxe aanleggen met de eigen boot? Aan het weer zal het waarschijnlijk niet liggen, zelfs in de winter komt de temperatuur nauwelijks onder de 15 graden. In de zomer kan de temperatuur overigens flink oplopen. Maar er is dan natuurlijk wel nog veel meer te zien!