Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Optiparts

Optiparts bij KOK watersport

Zeil je Optimist? Dan hebben we goed nieuws voor je, want sinds kort leveren wij ook Optiparts; onderdelen en accessoires voor jouw Optimist. Als we iets doen, doen we het graag goed. Daarom hebben we de meest uiteenlopende onderdelen, zodat we je kunnen helpen waar we maar kunnen.

Je kunt hierbij denken aan hoosvaten, hoekbeschermers, inhaakblokjes, luchtzakken, helmstokverlengers, afdekzeil, een windvaan… Noem maar op en we hebben het! Zelfs een reservewiel voor je hellingkar, een steun voor je camera of een racing horloge met een timer. Ben je op zoek naar iets wat nog specifieker is? Kijk dan voor een volledig overzicht van Optiparts eens in onze online watersportwinkel of kom langs in onze megastore in Rotterdam. We verwelkomen je graag!

Optimist versus Training dinghy

De meeste kinderen die voor het eerst leren zeilen maken kennis met deze sport in de Optimist. Wat eigenlijk een training dinghy moet worden genoemd als je voor het eerst in deze boot stapt. 

Het verschil tussen een training dinghy en een Optimist is dat een training dinghy gemaakt wordt van Polyethyleen of Polyester en is voorzien van luchtkasten. Ook is er in de tuigage rekening gehouden met snelle en gemakkelijke optuiging. Een Optimist is een klasse boot, lichter van gewicht en heeft een zeil voorzien van een nummer. Daarnaast is het uitgerust met luchtzakken en de tuigage moet aan specifieke eisen voldoen qua mast, giek en spriet en het zeil bevat een zeilnummer. 

Het merk Optiparts is gerenommeerd op dit gebied en is marktleider als het gaat om onderdelen voor zowel training dinghies als Optimisten. 

Meer informatie over Optiparts?

Lees dan ons nieuwe blog Optiparts: specialist in Optimist onderdelen.