Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

vetus-onderdelen-motorboot-KOK-watersport

Vetus motoronderdelen

Veel motor- en zeilboten zijn voorzien van een Vetus dieselmotor. Deze zijn vanwege de hoge kwaliteit erg betrouwbaar. Om de levensduur te bevorderen is het belangrijk om de motor goed te onderhouden en eens in de zoveel tijd onderdelen te vervangen. Wij bieden een breed aanbod aan Vetus motoronderdelen die we gaan bespreken in dit blogitem.

Over Vetus

Vetus is een internationaal opererende ontwikkelaar, fabrikant en handelsmaatschappij van onder meer scheepsmotoren en onderdelen voor pleziervaartuigen en de kleine beroepsvaart. Ze maken 70% van alle producten in eigen huis.

Het merk is al meer dan 50 jaar een begrip in de watersportwereld. Ze voldoen aan de eisen die klanten stellen en tonen zelf initiatief door hen te verrassen met nieuwe technologieën. Vetus doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je met veel plezier kunt genieten tijdens het varen. Alle producten zijn van hoge kwaliteit, eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk te installeren. Om de hoge prestaties te garanderen geeft het merk drie jaar garantie op onderdelen en daar bovenop service op maat.

Ruim aanbod aan motoronderdelen

In ons assortiment vind je allerlei Vetus onderdelen voor de motor. Denk aan onderhoudsartikelen als smeermiddelen, impellers en filters. Maar ook motorinstrumenten, motor-afstandsbedieningen, trek- en duwkabels, koelwaterfilters, waterlocks, geluiddempers, beluchters en motor-trillingdempers. Daarnaast kan je bij ons terecht voor uitlaat- en koelwaterslangen. Alsook de benodigde aanverwanten, zoals uitlaat-spiegeldoorvoeren en heavy-duty slangklemmen.

Op een aantal productgroepen gaan we hieronder dieper in.

Smeermiddelen

Er zijn verschillende smeermiddelen voor dieselmotoren, hydraulische stuursystemen en keerkoppelingen verkrijgbaar. Zo bieden wij de HF15 olie voor hydraulische stuursystemen met een hoge viscositeitsindex en temperatuurbestendigheid. Voor alle moderne dieselmotoren is er de Vetus 15W40 mineraal olie. De VTF1 transmissie olie is geschikt voor keerkoppelingen waar Dexron IID kwaliteit wordt voorgeschreven. Alsook voor oude keerkoppelingen met Suffix A voorschrift.

Koelvloeistof

Uiteraard hebben we ook koelvloeistof in het assortiment. De Vetus Organic Coolant -38 (type VOC4) is geschikt voor alle type motoren van zowel staal, gietijzer als aluminium.

Filters en impellers

Het is belangrijk om ieder jaar bepaalde onderdelen te controleren en te vervangen. Denk aan filters en de impeller van de koelwaterpomp. Veel booteigenaren hebben deze ook nog als reserveonderdeel aan boord.

We hebben hieronder de filters en impellers op een rijtje gezet voor gangbare dieselmotoren.

Vetus M2/M3/M4

Vetus D(T)29

Vetus D(T)43

Vetus D(T)44

Vetus P4.17/19

Vetus P4.21

Vetus P4.25

Vetus onderdelen voor de motor kopen?

Vetus bootonderdelen zijn eenvoudig online te bestellen in onze webshop. Neem bij vragen en/of voor persoonlijk advies gerust contact op. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen in onze watersportwinkel in Rotterdam.