Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Yanmar scheepsmotoren

Yanmar Marine motoren en reserveonderdelen

Yanmar fabriceert al meer dan 100 jaar betrouwbare dieselmotoren en is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend merk. Yanmar Marine richt zich op de beroeps- en pleziervaart en staat garant voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. We vertellen hoe het merk is ontstaan en waarom de producten een aanwinst zijn voor je boot. Ook bespreken we een aantal onderhoudsproducten.     

Geschiedenis

Het merk werd in 1912 opgericht door Magokichi Yamaoka in Osaka, Japan. De eerste Yanmar dieselmotor verscheen in 1930 en werd gekocht door het ministerie van Landbouw. Drie jaar later ging ’s werelds kleinste dieselmotor in productie en in 1992 had het bedrijf al tien miljoen motoren geproduceerd. Door de jaren heen heeft Yanmar het assortiment en de expertise verder uitgebreid om totaaloplossingen te kunnen leveren voor land en zee.

Waarom Yanmar Marine?

Yanmar Marine biedt een uitgebreid assortiment aan dieselmotoren voor zeilboten, sloepen en motorboten. Het kleinste model heeft een vermogen van slechts enkele kilowatts en het grootste ca. 60 kW. De motoren worden wereldwijd geroemd om hun hoge kwaliteit, lange levensduur, lage brandstofverbruik en compacte ontwerp. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, gemakkelijk te plaatsen en onderhoudsvriendelijk. Dit alles in combinatie met een laag geluidsniveau en hoog vermogen.

Onderdelen en onderhoud

Om de motor zo goed mogelijk te onderhouden biedt Yanmar Marine een compleet assortiment van reserveonderdelen, zoals:

Er zijn ook servicekits verkrijgbaar, zodat je zelf gemakkelijk een volledige servicebeurt kunt uitvoeren. Bovendien is het regelmatig verversen van de transmissieolie, koelvloeistof en motorolie ook erg belangrijk voor een betrouwbare werking van je motor. Motorolie zorgt namelijk voor smering van de scheepsmotor en koelvloeistof voorkomt oververhitting. Transmissieolie beschermt het systeem tegen corrosie en slijtage en draagt bij aan een soepele werking.

Yanmar servicekit

Yanmar Marine onderdelen kopen?

Op zoek naar Yanmar onderdelen? Neem dan een kijkje in onze webshop of watersportwinkel. Voor vragen en/of advies kun je altijd contact opnemen met onze productspecialist.

Volvo Penta

Wist je dat we ook Volvo Penta onderdelen in ons assortiment hebben? Lees voor meer informatie ons blog Volvo Penta scheepsmotoren en onderhoudsonderdelen.