Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Dumpy Fenders

De Dumpy Fenders hebben een ei-vormig uiterlijk. De onderkant is breed en bol, aan de bovenkant bevindt zich het oog met een subtiele ronding van de fender. Een stevige en sterke stootwil die genoeg ruimte laat tussen de boot en wal. De Dumpy fenders zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten en in diverse kleuren.

Lees meer
8 resultaten (1-8)
Sorteren op:

Voor welke boot is de Dumpy fender geschikt?

De Dumpy fender wordt vooral geadviseerd voor de wat lager gelegen boten met een lager vrijboord. Deze fenders komen dan niet zo snel in het water te hangen. Ze zijn bovendien vrij compact en opblaasbaar zodat ze handig op te bergen zijn en naar wens te vullen met lucht.

Dumpy Fender maat 1 en maat 2

Er zijn twee verschillende maten Dumpy Fenders, maat één en maat twee. Maat 1 is 30 cm in lengte en 15 cm in diameter. Maat 2 is iets groter met 36 cm in lengte en 18 cm diameter. De Dumpy stootwil oogt wat log en robuust, echter biedt het door de stevige vorm extra weerstand. De twee maten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bevestigen van de Dumpy Fender

De stootwil kan vanuit de boot met een stevige lijn worden bevestigd of aan de reling als die aanwezig is. Er zijn ook fenderhaken beschikbaar indien er geen geschikte plek is op de boot om de fenders aan te hangen. Meestal worden fenders met de mastworp aan de boot vastgelegd. Bij het binnenboord halen van de fender kan je de knoop en de lijn gewoon laten zitten.