Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Bolfenders

Er bestaan verschillende soorten fenders met ieder z’n eigen kenmerken en gebruik. Niet elke fender is voor iedere boot geschikt. De bolfender of kogelfender is het meest geschikt voor de wat grotere boten, zoals een jacht, vissersboot of beroepsschip. De bolfenders zijn in verschillende maten verkrijgbaar en bieden goede weerstand tegen stoten tijdens het aanleggen of deinen van de boot.

Lees meer
14 resultaten (1-14)
Sorteren op:

Kenmerken van de bolfender

De kogelfender wordt ook wel als heavy duty fender omschreven. Dit komt onder andere door de stevigheid en de weerstand die deze stootwil te bieden heeft. De stevigheid dankt deze stootwil aan de sterke kunststof waar het van gemaakt is en de RVS binnenring aan de bovenkant. De stootwil is opblaasbaar met een fietspompadapter of een stootwil pomp. De bolfenders zijn op onze site verkrijgbaar met een diameter van 35 cm, 45 cm en 55 cm in verschillende kleuren.

Gebruik Bolfender

De bolfender is gemaakt ter bescherming voor de boot tegen de kade of tegen andere aangemeerde boten, je hangt de stootwil tussen de kade en boot of tussen de twee boten in. De bolfenders zijn opblaasbaar en kunnen met een lijn worden bevestigd aan de reling van de boot. Zorg ervoor dat ze tijdens het varen aan boord liggen en gooi ze weer uit als je aan gaat leggen.

Verschillende maten Bolfenders

De bolfenders zijn op onze webshop verkrijgbaar in drie verschillende maten, met een diameter van 35 cm, van 45 cm en van 55 cm. Welke je kiest hangt af van de grootte van je boot en waar je aanmeert. Ook is het handig om de ruimte aan boord voor het opbergen in acht te nemen.

Voordelen van bolfenders

De bolfenders zijn erg stevig en kunnen letterlijk wat flinke stoten hebben. Ze zorgen voor voldoende afstand tussen je boot en de wal of met andere schepen. Ze zijn opblaasbaar, hierdoor zijn ze makkelijk te vervoeren en kan je de hardheid van de bol zelf bepalen. Het materiaal zorgt ervoor dat ze niet gauw verkleure en de bolfenders zijn zo gemaakt dat ze lange tijd meegaan.