Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Waarvoor is een boegfender?

Een boegfender is speciaal ontworpen om de voorzijde van je boot te beschermen. Dit is het eerste en meest waarschijnlijke deel van de boot dat klappen op moet vangen. Een boegfender is dan ook geen overbodige luxe. Met goede bescherming gaat de boeg van je boot langer mee.

Verschillende soorten boegfenders

Boegfenders zijn er in verschillende modellen, vormen en kleuren. Afhankelijk van het soort boot kan je kiezen uit een variatie van maten en materialen. Wij geven een paar voorbeelden van diverse soorten.

Rechte boegfenders

De rechte boegfender is het meest geschikt voor boten met een steil oplopende boeg. Deze worden regelmatig gebruikt voor de wat nieuwere boten. De verticale vorm zorgt ervoor dat de boeg voor een groot deel bedekt is.

Boeg stootwil met een hoek

Fenders blijven niet altijd vanzelfsprekend hangen. Met de hoek aan de bovenkant van deze stootwil blijft de fender beter op z’n plek. Makkelijk te bevestigen door één oog aan de bovenzijde en compact om mee te nemen of op te bergen aan boord.

Kopleguaan van gevlochten kokos of PVC

In een v-vorm gebogen fender gemaakt van kokoshaar of PVC. Ze zien er allebei heel anders uit, maar hebben dezelfde functie. Deze twee boegfenders beschermen namelijk de punt van de boeg en vangen daarmee de stoten op voor de gehele boeg. De kopleguaan van kokos is wat compacter en is vooral geschikt voor de wat kleinere boot met lichte impact bij het stoten. De kokos leguaan voorkomt vooral krassen en kleine beschadigingen aan de kop.

De PVC variant is voller en groter en is gevuld met lucht. Deze fender biedt meer weerstand tegen stoten tegen de kade of tegen andere vaartuigen. Gemakkelijk op te pompen en te monteren.