Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 17:00

Steigerfenders

Steigerfenders zijn net als de stootwil aan boord bescherming voor je boot, maar dan bevestigd op de steiger waar je aan- en afmeert. Zo is je boot bij het aanleggen en tijdens het deinen altijd beschermd. De steigerfenders zijn in verschillende maten, kleuren en modellen te vinden. Zo zijn er onder andere rechthoekige steigerfenders te vinden, maar ook buigbare fenders of speciale hoekfenders.

Lees meer
19 resultaten (1-19)
Sorteren op:

Plaatsen van een steigerfender

De meeste steigerfenders zijn bedoeld om vast te zetten. Afhankelijk van het soort steiger, materiaal en van je voorkeur, kunnen de fenders met schroeven of lijm aan de steiger worden gemonteerd. Is de steigerfender eenmaal gemonteerd, dan hoef je je dus geen zorgen meer te maken over beschadiging aan die zijde.

Ook bij het stilliggen van de boot aan de steiger biedt dit type fender bescherming tegen het deinen van de boot door weersomstandigheden of door golfslag.

Hoe ziet een steigerfender eruit?

De meeste fenders zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Blauw, wit, zwart en antraciet zijn het meest voorkomend. Bovendien zijn ze voorzien van UV-bestendig materiaal zodat ze niet zo makkelijk verkleuren door het zonlicht. De fenders worden van PVC en/of van sterke kunststof gemaakt. 

Waar monteer je een steigerfender?

Het is verstandig om de steigerfender te monteren op de plek waar de kans voor beschadiging oplopen het grootste is. Zo zijn ze vaak te zien aan de hoeken van steigers en aan de breedste kant van de steiger. Afhankelijk van de afstand die je met de fender wilt overbruggen zijn er verschillende maten tot zo’n 135 cm beschikbaar.