Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Hempel antifouling

Om het onderwaterschip van je boot in goede conditie te houden heeft Hempel diverse antifouling producten ontwikkeld. Hempel antifouling beschermt effectief tegen aangroei van mosselen, algen en andere micro-organismen.

Lees meer
32 resultaten (1-32)
Sorteren op:

Waarom antifouling?

Als een boot in het water ligt gaan algen, schaaldieren en zeepokken zich hechten aan het onderwaterschip. Deze aangroei zorgt voor een hoger brandstofverbruik en verlies aan snelheid. Daarnaast wordt de boot minder bestuurbaar. Door jaarlijks een geschikte Hempel antifouling aan te brengen voorkom je deze problemen.

Welke Hempel antifouling?

Hempel heeft verschillende antifoulings in het assortiment. Voor elk schip is een passende onderwaterverf verkrijgbaar. Wat de beste keuze is voor jouw boot is afhankelijk van onderstaande punten:

  • Materiaal van de scheepsromp
  • Vaarsnelheid
  • Vaargebieden

Hempel Classic

Hempel Classic is een efficiënte zelfslijpende antifouling (bouwt geen laagdikte op) voor langzaam varende vaartuigen tot 20 knopen. Het beschermt boten van polyester, hout en staal in zoet en brak water ieder seizoen uitstekend tegen aangroei. Deze onderwaterverf mag niet gebruikt worden op aluminium of andere metalen met een lichte legering vanwege het risico op corrosie.

Hempel Classic is de meest verkochte antifouling van Hempel en leverbaar in de kleuren blauw, zwart en rood. Je kan kiezen uit verschillende verpakkingseenheden: 0.75 liter, 2.5 liter en 5 liter.

Hempel Hard Racing

Hempel Hard Racing is een harde antifouling speciaal ontwikkeld voor snelle motor- en zeiljachten in zoet, zout en brak water. Het is ook een goede keuze voor boten die regelmatig getrailerd worden of droogvallen. Deze hoogwaardige antifouling is geschikt voor gebruik op staal, multiplex, hout en glasvezel (niet op aluminium!) en biedt een uitstekende bescherming tegen aangroei. Hard Racing kan worden gepolijst tot een gladde afwerking.

Hempel Hard Racing antifouling is verkrijgbaar in de kleuren blauw, grijs, rood en zwart met een inhoud van 0.75 en 2.5 liter.

Hempel Mille NCT

Hempel Mille NCT is een hoogwaardige, zelfpolijstende antifouling die bekend staat om zijn uitstekende bescherming en hoge kleurbehoud. Het is geschikt voor zoet, zout en brak water en langzaam varende boten gemaakt van hout, staal, glasvezel en multiplex. Niet te gebruiken op aluminium.

Hempel Mille NCT is te verkrijgen in de kleuren blauw, rood en zwart in een pot van 0.75 en 2.5 liter.

Hempel Silic One

Hempel Silic One is een revolutionair product op het gebied van aangroeiwering. Het is een coating op siliconen- en hydrogelbasis. Na verwerking krijgt het oppervlak op water gelijkende eigenschappen waardoor organismen zich niet makkelijk kunnen hechten. Met dit product probeert Hempel de schadelijke impact op het milieu te minimaliseren.

Silic One is geschikt voor schepen van polyester, staal en epoxy. Daarnaast is de coating kopervrij en dus ook toepasbaar op aluminium. Dit alternatieve onderwatersysteem komt in de kleuren blauw, zwart en rood in een pot van 0.75 liter.

Uitgebreide informatie lees je in ons blogitem over Hempel Silic One.

Verwerking Hempel Antifouling

Hempel antifouling kan met een kwast, roller of verfkussen worden aangebracht bij een temperatuur van minimaal 10 graden Celsius. Het te behandelen onderwaterschip dient schoon, droog en licht opgeschuurd te zijn.

Is de oude antifoulinglaag in slechte staat of ga je voor het eerst antifouling aanbrengen? Zorg dan dat de ondergrond is voorbehandeld met Hempel Underwater Primer zodat de hechting optimaal is.

Na het aanbrengen van de eerste laag antifouling, kan je slijtagegevoelige plekken nog een extra laag geven.

Hempel antifouling kopen?

Hempel antifouling bestel je eenvoudig in onze webshop. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze watersportwinkel. Vragen en/of advies nodig? Bel ons gerust.