Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Talamex elektrische buitenboordmotoren zijn voordelig. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Integendeel: De elektromotoren zijn simpel, maar uiterst betrouwbaar. Ze zijn geschikt voor zowel zoet-, zout- als brakwater.

Voordelen van elektrisch varen

Het grootste voordeel van een elektrische buitenboordmotor is dat je het milieu een stuk minder belast. Je verbrandt namelijk geen schadelijke brandstoffen die in het water of de lucht terechtkomen. Daarnaast wordt er nauwelijks geluid geproduceerd omdat het vermogen van de motor ontstaat uit een accu in plaats van brandstof. Dit zorgt voor een rustgevende ervaring. Je kan genieten van de omgeving en een gesprek voeren zonder herrie van de motor te moeten overstemmen. Bovendien is een elektromotor zo goed als onderhoudsvrij en eenvoudig te besturen. Ook ontbreekt het aan trillingen, wat zorgt voor meer comfort. Tot slot is het toekomstbestendig omdat er steeds meer gebieden zijn waar wordt ingezet op elektrisch varen. Denk aan Amsterdam en delen van Giethoorn.

Welke Talamex elektrische buitenboordmotor kopen?

Er zijn vijf varianten met verschillende vermogens verkrijgbaar:

  • TM30: Perfect voor een kleine rubberboot met twee kinderen of als lichte trollingmotor (trolling is slepend vissen)
  • TM40: Goede keus voor een kleine rubberboot met twee kinderen en één volwassene of als lichte trollingmotor
  • TM48: Uitermate geschikt als elektrische aandrijving voor een rubberboot met twee kinderen en twee volwassenen of voor een roeiboot of kleine zeilboot
  • TM58: Meest verkochte elektrische buitenboordmotor van Talamex. Ideaal voor twee kinderen en twee volwassenen in een grotere boot (tot een lengte van 6 meter)
  • TM66: Prima keuze voor kleine bootjes (tot een lengte van 6 meter) met vier volwassenen

Houd er rekening mee dat een grotere buitenboordmotor vaak energiezuiniger is. Als je bijvoorbeeld 6 km/u wilt varen kan dat in de 3e versnelling, terwijl je bij een kleine motor dan al snel in stand 5 zit. Een lagere stand verbruikt minder stroom. De prijsverschillen tussen de modellen zijn niet zo groot, dus we raden vaak aan om een maatje groter te kopen dan je eigenlijk bedacht had. De kleinere modellen worden voornamelijk gebruikt door watersporters die kleine stukjes varen of gaan trollen. Als je langzaam vaart is een kleine motor namelijk net weer wat efficiënter.

Mocht je advies nodig hebben, staan we altijd voor je klaar. Ons betrokken team kan dankzij een flinke dosis ervaring iedereen vakkundig adviseren en verwijzen naar de beste fluistermotor voor jouw boot. Neem gerust contact op of bezoek onze watersportwinkel in Rotterdam.