Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Stootranden en stootwillen

Stootranden en stootwillen: Bescherming voor je boot

Stootranden en stootwillen zijn belangrijk als je zuinig bent op je boot. Als je een stuk hebt gevaren en vervolgens gaat aanmeren, wil je voorkomen dat de boot steeds tegen de kade of steiger klapt. Wanneer je geen preventieve maatregelen treft, kan dit flinke schade toebrengen aan de boot. En daar zit je nu net niet op te wachten. Stootranden en stootwillen bieden daarom uitkomst.

Stootranden of stootwillen?

Een stootrand (ook wel een beschermrand of schuurlijst genoemd) is een soort profiel dat wordt aangebracht op de boot, om schade te voorkomen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals rubber, siliconen of een zachte kunststof. Daarbij zijn ze ook beschikbaar in diverse afmetingen, om de boot zo volledig en nauwkeurig mogelijk te beschermen op de juiste plaatsen. Maar een stootrand kan niet alleen op een boot geplaatst worden, maar ook aan een steiger. Dit geeft nog meer bescherming aan je boot.
Stootrand - KOK watersport
Een stootwil (ook wel bekend als een stootkussen of fender) kennen we in de pleziervaart als langwerpige vormen, gevuld met lucht. Met een mastworp worden ze eenvoudig aan de reling gehangen en buiten de boot gehangen. Het voordeel van deze stootwillen is dat ze snel in hoogte versteld kunnen worden en flinke klappen kunnen opvangen. Zorg er wel voor dat een stootwil niet te hard wordt opgeblazen, want dan bestaat de kans dat hij klapt.
Stootwillen (Fenders) - KOK watersport
We kunnen dus stellen dat beiden hetzelfde doel hebben (het beschermen van de boot tegen krassen en deuken), maar dat de stootwillen wat prominenter aanwezig zijn dan de stootranden.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

De stootranden en stootwillen zijn getest in diverse weersomstandigheden en zo doorontwikkeld tot stabiele bescherming voor de boot. Zo zijn ze niet alleen bestand tegen een fikse storm met hoge golven, maar ook tegen uv-stralen. Hierdoor gaan de stootranden en stootwillen langer mee. Doordat de stootranden daarnaast vaak ook elastisch zijn, zullen er niet snel gaatjes of scheurtjes ontstaan.

Meer informatie over stootwillen?
In ons blogitem over stootwillen vertellen we alles wat je moet weten over deze bootaccessoires.

Wij verkopen diverse stootwillen en stootranden. Daarnaast hebben we ook allerlei andere bootaccessoires in ons assortiment. Bekijk ons uitgebreide aanbod in de webshop of breng een bezoekje aan onze watersportwinkel in Roterdam.