Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open van 9:00 tot 18:00

Simarine accumonitor

Simarine PICO en PICOone accumonitor

Simarine is een jong Australisch bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van innovatieve accumonitoren voor aan boord. Het streven is om nieuwe standaarden neer te zetten op het gebied van design, functionaliteit, connectiviteit en gebruiksgemak. Bovendien zijn de producten zeer betaalbaar. We bespreken twee modellen: Simarine PICO en Simarine PICOone.

Simarine PICO

De Simarine PICO is een geavanceerde accumonitor en biedt in combinatie met optionele meetinstrumenten eindeloze mogelijkheden. In 2018 is de innovatieve PICO genomineerd voor HISWA Product van het Jaar.  

Simarine pico 

Inzicht in alles aan boord

Afhankelijk van de toegevoegde shunts en modules geeft de slimme alles-in-één monitor inzicht in de accustatus, temperaturen, batterij voltages, de barometrische druk, amperages en tankvolumes. Dit alles op één overzichtelijke display.

Simarine PICO

Nauwkeurige waarden

Dankzij het Real-Time Battery Health Algoritme zijn de metingen en analyses zeer nauwkeurig en kun je condities real-time controleren. Daarnaast geeft de barograaf precieze luchtdrukwaarden en laat het de historie van de afgelopen 24 uur zien. Hierdoor kun je eenvoudig anticiperen op trends en weet je wanneer slecht weer op komst is. De stroommeting via shunts is ook uiterst nauwkeurig.

Bestand tegen nautische omstandigheden

Alle waarden zijn goed afleesbaar van een 3,5 inch touchscreen kleurendisplay, ook in fel zonlicht. De helderheid wordt door middel van een sensor automatisch op de hoeveelheid omgevingslicht aangepast. De compacte behuizing (98 x 83 x 10 mm) is gemaakt van CNC- gesneden geadoniseerd aluminium en het scherm van robuust Gorilla Glass. Dit sterke glas garandeert een hoge duurzaamheid en gaat reflectie tegen. De PICO is bovendien bestand tegen stof, volledig waterdicht (IP67) en gemakkelijk te bedienen. Zo kun je snel door verschillende pagina’s scrollen en zie je in één oogopslag alle relevante informatie.

Nooit onverwachts zonder stroom

Je kunt het daadwerkelijke stroomverbruik zichtbaar maken, maar bijvoorbeeld ook de opbrengst van zonnepanelen. Alles wordt vervolgens omgezet naar de resterende accutijd. Het is ook mogelijk om alarmen in te stellen, zodat je bijvoorbeeld wordt gewaarschuwd als de dieseltank 75% vol zit.

Ideaal voor veel soorten boten

De PICO is geschikt voor diverse boottypen, van een kajuitzeiljacht tot een superjacht. Er kunnen namelijk 6 accupakketten, 14 tanks en 20 individuele verbruikers en stroombronnen worden gemeten.

Smartphone als tweede scherm

Via de gratis Simarine Android- en iOS-apps en een wifi-verbinding kan je smartphone contact maken met de PICO. Alle informatie is dan ook op je mobiele telefoon te bekijken. Daarnaast kun je instellingen bewerken en herstellen, de geschiedenis uploaden en zelfs de firmware configureren en upgraden.

Simarine app

Simarine PICOone

De Simarine PICOone is iets minder geavanceerd als zijn ‘grote broer’ en daarmee het ideale instapmodel. De PICOone is geschikt voor één meetmodule en de SC303 combi shunt. Dit model is in tegenstelling tot de PICO niet te combineren met andere modules en shunts. De overige kenmerken komen wel overeen.

Uitvoeringen

Simarine PICO en PICOone zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. We benoemen ze hieronder:

  • Zwarte rand opbouw (compact)
  • Zilveren rand opbouw
  • Zwarte rand inbouw (alleen PICO, ligt vlak met het dashboard)
  • Zilveren rand inbouw (alleen PICO)

Simarine PICO of PICOone kopen?

De PICO is dus verkrijgbaar in pakketvorm. De SC300 shunt is geschikt voor 1x voltage, 1x temperatuur en 1x 300A stroommeting. De ST107 is een veelzijdige digitale module voor het meten van tankvolumes, batterijvoltages en de temperatuur. Er zijn tot 7 metingen mogelijk.