Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Fenderhaken

Aan boord van een boot is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te voorkomen, vooral bij het aanmeren of bij contact met andere boten of steigers. Een fenderhaak is een handig gereedschap dat gebruikt wordt om stootwillen op de juiste plek te bevestigen.

Lees meer
2 resultaten (1-2)
Sorteren op:

Stootwil op de juiste plek

Fenderhaken hebben als voornaamste doel om stootwillen op de juiste plaats te houden en te voorkomen dat ze verschuiven of losraken. Stootwillen bieden bescherming tegen beschadiging door krassen of stoten, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat ze dat op de juiste plek doen, waar kans op schade het grootst is. Door fenderhaken te gebruiken, worden de stootwillen stevig op hun plaats gehouden.

Eenvoudige bevestiging

Fenderhaken zijn speciaal ontworpen om de bevestiging van stootwillen eenvoudig te maken. Ze zijn meestal gemaakt van RVS of kunststof en hebben een gebogen vorm. Sommigen zijn voorzien van een verend deel wat functioneert als clip. Zo kan je de fender ook gemakkelijk loshalen. Aan boord van een boot worden fenderhaken vaak aan de reling bevestigd. Het touw of de lijn van de stootwil kan door de fenderhaak worden gehaald, waardoor de stootwil stevig op zijn plaats blijft zitten.

Voordelen van een fenderhaak

Door stootwillen te bevestigen met fenderhaken, wordt het risico op losraken of verlies van de stootwil verminderd, zelfs bij ruwe omstandigheden op het water. Een ander voordeel van fenderhaken is dat ze de mogelijkheid bieden om stootwillen op verschillende hoogtes en posities te plaatsen. Dit is vooral handig wanneer de hoogte van de steiger of andere boten waar je aan- en afmeert varieert.