Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Fenderlijnen

Een fenderlijn is bedoeld om de stootwil mee aan de boot te bevestigen. De fenderlijnen zijn voorzien van een oog aan één zijde en is meestal gevlochten van drie strengen. Er zit verschil in de diktes van de lijnen. De meest voorkomende zijn 8, 10 en 12 millimeter. De lijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Lees meer
17 resultaten (1-17)
Sorteren op:

Fenderlijn bevestigen

De fenderlijn heeft aan een van de uiteinden een oog die gebruikt kan worden om de stootwil te bevestigen. Haal het oog van de lijn door het oog van de fender en trek de lijn daar vervolgens doorheen. Zo kan de stootwil niet losraken. Zorg dat het ventiel van de stootwil indien mogelijk onderaan hangt. Het andere uiteinde van de fenderlijn bevestig je aan de boot zelf, dit wordt meestal gedaan met een mastworp.  

Waar moet je op letten als je een fenderlijn koopt?

Allereerst moet je weten welke diameter je nodig hebt. Om dat te bepalen geldt over het algemeen het volgende: 8 millimeter voor de kleine stootwil, 10 millimeter voor de middelmaat en 12 millimeter voor de grote stootwil. Naast de diameter kan je kiezen uit verschillende soorten materiaal. Voor een fenderlijn is polypropyleen ideaal, deze blijven drijven en zijn vrij licht. Let ook op de lengte die je nodig hebt. Voor een boot die laag op het water ligt is veel minder lengte aan lijn nodig dan een hoog jacht bijvoorbeeld.