Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Vandaag open tot 18:00

Fenderhouders

De fenderhouders zijn er vooral om de boot netjes te laten en de loop vrij te houden. De houders zijn over het algemeen gemaakt van RVS en zijn bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. De houders zijn vaak voorzien van één, twee of drie vakken waar de stootwil in rechtop kan worden gezet.

Lees meer
26 resultaten (1-26)
Sorteren op:

Wat is de functie van de fenderhouder?

Aan boord wil je uiteraard niet struikelen over rollende fenders die los in de boot rondslingeren. Bij een kleine boot is er misschien niet de ruimte voor een houder, dan kan je de stootwil vaak in de opbergruimte kwijt. Bij de wat grotere boten is het praktisch om de ruimte te benutten en de stootwil vlakbij de plek waar je ze uithangt te kunnen plaatsen. Daarvoor zijn de houders perfect. 

Voor welke fenders zijn de fenderhouders?

De fenderhouders zijn vooral geschikt voor de Majoni fenders. De maten kunnen verschillen waardoor een ander soort fender er wellicht ook in zal passen. Mocht je hierover twijfelen is het verstandig hier advies over te vragen bij de aanschaf ervan.

Hoe bevestig je de fenderhouder?

Sommige fenderhouders kunnen zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden. In de meeste gevallen kan je de houders eenvoudig aan de reling van de boot bevestigen. Hier heb je speciaal bevestigingsmateriaal voor nodig, wat bestaat uit een koppelstuk of bevestigingsbeugel en schroeven. Deze worden of bij de houder meegeleverd of je kan deze los aanschaffen. Indien je het bevestigingsmateriaal zelf koopt, ga dan de maten altijd even na, deze kunnen van elkaar verschillen.