Klantenservice

Kunnen wij je helpen?
010 - 285 71 77

Winkel is gesloten: mail ons

Vesper Marine Cortex: Revolutie in maritieme technologie

De Vesper Marine Cortex is ’s werelds meest geavanceerde marifoon. Het innovatieve apparaat combineert de kracht van VHF en AIS en verandert de toekomst in communicatie voorgoed.

De iPhone onder de marifoons

Het gerenommeerde merk Vesper Marine heeft met Cortex de norm gezet voor VHF en AIS. Het is het eerste apparaat dat een ultramoderne marifoon combineert met een hoge snelheid transpondertechnologie. En dit ook nog eens met een handset, intuïtief touchscreen en geavanceerde functies. Vesper Marine hoopt dat Cortex gaat doen wat de iPhone deed voor mobiele telefoons.

Winnaar Product van het Jaar 2020

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2020 is de Cortex uitgeroepen tot Product van het Jaar 2020. De vakjury was er na de tweede selectieronde al over eens dat dit innovatieve apparaat de prestigieuze prijs moest winnen.

Geavanceerd in alle opzichten

Hieronder benoemen we de voordelen van Cortex.

Blackbox marifoon met losse handset

De blackbox kan veilig en onzichtbaar worden weggewerkt in de boot. De volledige bediening gaat eenvoudigweg via een handset (uit te breiden tot maximaal 10). De Vesper Cortex V1 wordt geleverd met een bedrade handset (Cortex H1). Er is ook een draadloze handset (Cortex H1P) verkrijgbaar. Deze is oplaadbaar via de cradle die bedraad is met de Cortex M1. Op deze manier wordt die gevoed en kunnen de batterijen die in de handset zitten opladen.

Gebruiksvriendelijke en duurzame handset

De Vesper Cortex handset heeft een 4-inch multi-touch display van gorilla-glas voor maximale duurzaamheid. Hierdoor is het apparaat uitermate geschikt voor de meest veeleisende omstandigheden in een maritieme omgeving. Het touchscreen heeft een intuïtieve gebruikersinterface en kan worden bediend met handschoenen. Bediening met één hand is ook mogelijk. Bovendien is het display optisch gebonden voor brede kijkhoeken. Zelfs in direct zonlicht is de leesbaarheid optimaal. Ga je lange reizen maken? De handset heeft een temperatuurbereik van -25°C tot +55°C.

De krachten van VHF en AIS gebundeld

Cortex is het brein van je boot en biedt gemak en ongeëvenaarde veiligheid in één. Het apparaat verstrekt belangrijke informatie over potentiële dreiging en maakt het mogelijk om rechtstreeks te communiceren met andere schepen. Met slechts één druk op de knop start je een directe oproep (DSC) met andere schippers. Als elke seconde telt klik je op de Push-To-Talk knop om snel een ander vaartuig op te roepen.

Cortex werkt met het SOTDMA-protocol: De nieuwste AIS-technologie met een uitgangsvermogen van 5W. De transponder met geïntegreerde splitter biedt informatie over de positie en identiteit van andere schepen en maakt jouw eigen boot over een grote afstand zichtbaar. De uitzendingen zijn snel en frequent voor een optimale veiligheid, vooral bij snelheden van meer dan 14 knopen. Daarnaast vertelt de ingebouwde koerssensor anderen je vaarrichting.

De smartAIS-transponder berekent continu kruisingssituaties en waarschuwt proactief voor mogelijke botsingen, een slepend anker en MOB-situaties (man over boord). Je ontvangt de alarmering op je handset, verbonden luidspreker en eventueel op je smartphone als deze is verbonden. De gesproken waarschuwingen escaleren totdat ze worden bevestigd.

Geavanceerde monitoringfuncties

Dankzij de geïntegreerde batterijsensor kan je het batterijniveau monitoren en waarschuwingen instellen voor lage spanning. Het is ook mogelijk om externe sensors toe te voegen waardoor je de controle en informatie krijgt die je voor de boot nodig hebt. Monitor bijvoorbeeld het waterniveau van de bilge of voeg een relais toe om de airconditioning op afstand te activeren. Door Cortex met je NMEA-netwerk te koppelen kan je nóg meer in de gaten houden, zoals de windsnelheid en waterdiepte. Zou je de informatie graag op je kaartplotter, tablet of smartphone willen zien? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. 

Vesper Marine Cortex data op een Samsung Galaxy smartphone

Vesper Marine Cortex producten

Voor een volledige marifoon heb je een AIS-transponder en handset nodig. Wij verkopen een compleet systeem en losse onderdelen:

De V1 wordt geleverd met een gps-antenne met 10 meter kabel en een externe wifi-antenne.

Vesper Marine Cortex kopen bij KOK watersport

Wil je een moderne marifoon en smartAIS in één? Bestel dan de Cortex eenvoudig in onze webshop of bezoek de watersportwinkel. Voor vragen en/of advies kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.